2018. április 24., kedd

Thomas Collins kanadai bíboros, érsek nyilatkozata a torontói gázolásos merényletről



Thomas Collins kanadai bíboros, érsek nyilatkozata a torontói gázolásos merényletről


A kanadai nagyvárosban április 23-án délután gázolásos merénylet történt, melynek során egy kisteherautó a város főutcáján, a Yonge Streeten halálra gázolt tíz járókelőt és sokakat megsebesített. A tragikus eset kapcsán Thomas Collins bíboros, Torontó érseke nyilatkozatot tett közzé még aznap este.


A főpásztor arra kéri egyházmegyéje híveit, hogy imádkozzanak vele együtt azokért, akik ebben az erőszakos balesetben meghaltak és megsebesültek.
„A torontói érsekség mind a 225 plébániáját arra kérem, hogy különleges szándékokat ajánljanak fel a hét során azokért, akik az eset miatt szenvednek.” Thomas Collins azt is kéri, hogy a hívek imádkozzanak vele együtt azért, hogy lelki segítséget tudjanak nyújtani azoknak, akik most erre különösen is rászorulnak.
A város katolikus családi tanácsadó testülete éppen az érintett Yonge Streeten székel, és kész arra, hogy lelki segítséget nyújtson e tragikus órákban a fájdalomtól sújtott embereknek.
A kanadai rendőrség nem sokkal a gázolás után, a helyszíntől alig egy kilométernyire elfogta a merénylőt, Alek Minassian 25 éves örmény származású fiatalembert, aki súlyos személyiségzavarokkal küzd, és neve ismert volt már a rendőrség előtt. A magyar külügyminisztérium jelentése szerint nincs magyar áldozata a merényletnek, melynek helyszínétől nem messze, a Sheppard Avenue-n fekszik az Árpád-házi Szent Erzsébet magyar plébánia, ahol az ottani magyar közösséget Forrai Tamás jezsuita atya vezeti.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése