2017. november 19., vasárnap

Híven szolgáló angyalok Könyörögjetek érettünk!



Híven szolgáló angyalok
Könyörögjetek érettünk!


Van egy érdekes mondás, hogy ha valami fontosat kell valakire rábízni, akkor a legelfoglaltabb embert kell keresni, mert ő bizony végre fogja hajtani. Aki kevéssel foglalkozik, bár több ideje van, sajnos már megtanulta, hogy a saját kényelmére vigyáz, és csak keveset fog elfogadni. Aki már sok mindennel foglalkozik, tudja felmérni és értékelni a feladatok súlyát és mindig talál elegendő időt rá, mert értékeli a feladatot, illetve a szolgálat lehetőségét is értékeli. Erről beszél a mai evangélium.
Mind az anyagi, mind a lelki, mind a szellemi javak esetében nap mint nap tapasztalhatjuk, hogy "akinek van, annak még adatik, akinek pedig nincs, attól még azt is elveszik, amije van". Erre a megkerülhetetlen valóságra akar Jézus figyelmeztetni. Az élet vagy növekszik, vagy pusztul. Megállni, "tartani a szintet" nem lehet. Isten Lelke folytonosan munkálkodik bennünk és a világban: akiben nem bontakozik épp valami, - abban sorvad. Túlságosan a tárgyak bűvöletében élünk, pedig az élő, a sarjadó, fejlődő valóság a mi helyünk a teremtésben. Ha egy használati cikket megszereztem, az megvan (bár az is kopik, avul, amortizálódik!!). De már egy csokor virág vagy egy háziállat esetében sincs így, hát még egy személyes kapcsolat kialakulásával! De önmagammal sem! Ha valamit elértem, máris indulni kell az új csúcs felé, ha a hitemben valamit fölfogtam, máris vágyakozni kell a továbbra.
Isten mindent nekem akar adni, és aki azt mondja: "Köszönöm, nem kérem, nekem ez már elég, amim van" Isten jóságában való mélyebb részesülést mondta le. Ennek az embernek kicsinyes a szíve. Nem képes többet befogadni. Nem a többről van szó, hanem arról, hogy lelkünket, szívünket kell kitágítani arra a szintre, hogy úgy tudjunk szeretni, mint Jézus. Csak az juthat el a szolgaság lelkétől az istenfiúság lelkéig, akiben nem a félelem, hanem a bizalom munkál Ura iránt. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése