2017. október 15., vasárnap

Az ima ereje nyitja meg az utat a békéhez – Ferenc pápa fogadta a Károly Király Imaliga képviselőit



Az ima ereje nyitja meg az utat a békéhez – Ferenc pápa fogadta a Károly Király Imaliga képviselőit

A szervezet október 14-én, szombaton tartotta éves közgyűlését Rómában. A pápai audiencián jelen voltak az imaliga magyar képviselői is Hittig Gusztáv és Kovács Gergely személyében.

Az ima ereje nyitja meg az utat a békéhez. Ez a gondolat állt Ferenc pápa beszédének középpontjában, amelyet a Károly Király Imaliga a Népek Békéjéért nemzetközi delegációihoz intézett. A szervezet október 14-én, szombaton tartotta éves közgyűlését Rómában. A pápai audiencián jelen voltak az imaliga magyar képviselői is Hittig Gusztáv és Kovács Gergely személyében.

A Szentatya üdvözölte a Boldog IV. Károly magyar királyról elnevezett imaliga tagjait. A szervezet, amelynek vezetője Fernand Franck nyugalmazott luxemburgi érsek, jelen van világszerte. Az idei közgyűlés illeszkedik a XV. Benedek pápa által elindított békekezdeményezés centenáriumának kontextusába. Az első világháború idején a pápa indítványához a politikusok közül csak Károly király csatlakozott, akinek buzgó vágya volt, hogy véget vessen a nagy háború vérfürdőjének.

A pápa beszédében kiemelte az imaliga három célkitűzését: keresni és követni Isten akaratát, elköteleződni a béke és az igazságosság érdekében, valamint jóvátenni a történelem igazságtalanságait. Ezek ösztönözték Boldog Károly királyt életében mint államférfit, férjet és családapát, illetve az Egyház gyermekét. Alárendelte magát Isten akaratának, elfogadta a szenvedést, és felajánlotta életét áldozatul a békéért. Ebben mindig támogatta szeretettel és hittel felesége, Isten szolgája Zita királyné.

Korunk kihívásai minden jóakaratú ember együttműködését igénylik, különösen is nagy szükség van az imára és az áldozatvállalásra. A pápa arra hívta a Károly Király Imaliga képviselőit, hogy továbbra is tartsák meg ígéretüket, és vegyék ki részüket imával és személyes elkötelezettséggel a pápa számos erőfeszítéséből, amelyeket a béke érdekében tesz. A hívek imájának támogatása nélkül Péter utóda nem tudja betölteni küldetését a világban. Az imaliga tagjait végül Szűz Mária anyai oltalmába és Boldog Károly király közbenjárásába ajánlotta, majd szívből jövő apostoli áldását adta rájuk és szeretteikre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése