2017. július 31., hétfő

Jézus Szíve, minden szentek gyönyörűsége, Irgalmazz nekünk!



Jézus Szíve, minden szentek gyönyörűsége,
Irgalmazz nekünk!


Nem a bűntudat a fontos! Vagy mégis? Mi a változás, a megújulás kiinduló pontja? Lám, Jézus előhírnöke, keresztelő János is azt hirdette: „tartsatok bűnbánatot, és keresztelkedjetek meg!” (Mt 3,3).
Jézus példabeszédeinek szerepe az: elgondolkodtatni Embert arról, hogy most hol tatok? Része vagyok Isten elképzelésének, vagy rossz pályán mozgok? Képes lehetek rá, hogy kovásszá legyek, miközben Jézus kovászolni próbál engem?
Aki képes rá, hajlandó rá, hogy Isten jelenlétében önmagát felülvizsgálja, annak mondja Isten: „Te csak menj, és tedd azt, amit mondtam neked! Angyalom előtted megy majd …”
Isten hangzó, de csak a lélek számára az! Míg a test zajongása próbálja kitakarni. Az is már egy képesség, ha le tudom csendesíteni a testet, az anyagi mivoltomat. Ez az önvizsgálat! Amikor megengedem, hogy a lélek megszólaljon, és felülírja önmagam. A lélekből Isten halk, de igaz hangja akar kihallatszani, mely megszentelődést akar nyújtani az Embernek, és az Ember által a teremtésnek!
Isten eszközrendszere az Ember. És nem akar mást választani eszközéül Isten, mint az Embert. Ha nem én leszek az, akkor Te! Ha Te sem, akkor Ő. De erre igaz igazán, hogy aki ebből kimarad, az lemarad! Nem akarok kimaradni abból a tervből, ami a Te terved Istenem, a teremtéssel, az irgalommal, a szeretettel! Ámen

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése