2017. május 28., vasárnap

Isteni Irgalom, aki megelőzöl minket kegyelmekkel Bízunk benned!



Isteni Irgalom, aki megelőzöl minket kegyelmekkel
Bízunk benned!


Örömre vagyunk hivatva! Hogyan is érthetnénk ezt, ha nem értjük azt sem, hogy Jézus szavai szerint mit jelent az öröm? Az Atya szeretete a mai fordítás szerint azt jelenti, hogy azért a miénk, amiért mi szeretetjük Jézust, vagyis hisszük, hogy egy az Atyával, és Tőle való a számomra!
Érdekes, hogy János nem ír Jézus mennybemeneteléről, de nagyon részletesen ír arról, ahogy Jézus előkészíti a maga távozását. Illetve a távozása utánra készíti fel az Ő népét! Van élet a halála után! Talán akkor kezdődik a számunkra, amikor az érzelmek súlypontja eltolódik a kötődéstől az elköteleződés felé. Igent mondani arra, elrendezni magamban mindazt, ami történt Jézus jelenlétében. Mi marad meg számomra belőle? Az a fontos! És az, hogy a Szentlélek segíteni tud, akar és képes abban, hogy mi az, amit rám bíz Jézus tanításából az Isten!
Az Élet egy különleges ajándék! De, ahhoz, hogy értékelni képessé lehessek, meg kell fogalmaznom azt, hogy mit jelent számomra az Élet? Mit kezdek Vele? Isten értelmet adott nekem, azért, hogy értelmezni képessé lehessek velem való szándékát. Az Életem értelmét. Mert tulajdonképpen, ha ezt sikerül kibontanom, ezt a csomóra kötött masnit, akkor minden egyszerűvé, világossá, és talán érthetővé is válhat a számomra. Az, ami ma frusztrál, vagy idegesít, esetleg értetlen. Hogy erre időt adjam magamnak, időt szánjak, ezért kellett Jézusnak eltávolodnia fizikailag, testileg az Életemből, az Életünkből.
Persze, ha ez frusztrál, akkor nem értem még Őt, és nem hittel tudom azt kimondani, hogy Jézus Krisztus Isten Fiú, a küldött, a személyes jelenléte életemben Istennek!
Jöjj Lélek és tegyél Jézus Krisztusra érthetővé engem! Ámen


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése