2017. április 10., hétfő

Úrangyala imádság: a kereszt gyarapítsa a hitet, a reményt, Krisztus legyőzhetetlen szeretetét



Úrangyala imádság: a kereszt gyarapítsa a hitet, a reményt, Krisztus legyőzhetetlen szeretetét


Együttérez Tawadros kopt testvérével a merénylet miatt - 
 
A fiatalok keresztje gyarapítsa a hitet és a reményt, tárja fel Krisztus legyőzhetetlen szeretetét
A virágvasárnapi szentmise végén Ferenc pápa az Úrangyala elimádkozásakor köszöntötte a fiatalokat, akik azon a nemzetközi találkozón vesznek részt, melyet a Világiak, a Család és az Élet dikasztériuma szervez a püspöki szinódus főtitkárságával együtt. Egyúttal üdvözölte azokat a fiatalokat, akik a püspökeik köré gyűlve ünneplik a Fiatalok Napját a világ összes egyházmegyéjében. Ez annak a nagy zarándoklatnak az állomása, melyet Szent II. János Pál pápa kezdett meg és amit tavaly Krakkóban tartottak, 2019-ben pedig Panama rendez meg. Néhány pillanat múlva lengyel fiatalok átadják az Ifjúsági Világtalálkozó keresztjét a panamai fiataloknak. Kérjük az Urat, hogy a kereszt, a Salus Populi Romani kegyképpel együtt, amerre elhalad, gyarapítsa a hitet és a reményt, tárja fel Krisztus legyőzhetetlen szeretetét – hangsúlyozta a pápa.
Pápai részvét a stockholmi és az egyiptomi terrortámadás áldozatai iránt
A szenvedésébe éppen ma belépő Krisztus és a Szűzanya oltalmába ajánljuk a most pénteken Stockholmban elkövetett merénylet áldozatait és mindazokat, akiket háborúk és az emberiség tragédiái tesznek próbára keményen napjainkban. Imádkozzunk a ma reggel Kairóban egy kopt templomban elkövetett merénylet áldozataiért. Kedves testvéremnek, Őszentsége II. Tawadros kopt pápának és az egész kopt egyháznak, az egész egyiptomi népnek kifejezem őszinte együttérzésemet. Imádkozom az elhunytakért és a sebesültekért, közel vagyok a családtagjaikhoz és az egész közösséghez. Az Úr térítse meg az emberek szívét, akik terrort, erőszakot és halált vetnek el és térítse meg azok szívét is, akik fegyvert gyártanak és azzal kereskednek – mondta Ferenc pápa az Úrangyala imádság előtti beszédében.
Virágvasárnap: merénylet egy kopt templomban, 13 halott 265 sebesült
Ferenc pápa arra a merényletre utalt, amelyet Virágvasárnap reggel követtek el pokolgép felrobbantásával egy egyiptomi kopt templomban. Legalább tizenhárman meghaltak, 25 ember megsebesült. A Kairótól északra fekvő Tanta város Szent György templomában a virágvasárnapi mise idején robbantották fel a pokolgépet, alig pár héttel Ferenc pápának a hónap végére tervezett egyiptomi látogatása előtt.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése