2017. április 18., kedd

Húsvét keddje



Húsvét keddje


A húsvéti beszámolók nem titkolják el az apostolok, a tanítványok és az asszonyok félelmét. Mindenki bizonytalan, kétségek között vergődik, amíg nem találkozik a feltámadt Krisztussal. Ez a találkozás a hit forrása. Ez szünteti meg a félelmeket és oszlatja el a kételkedést. A találkozás ébreszti fel és növeli az örömöt. A találkozás indít a feltámadás örömhírének továbbadására. A húsvéti történetekből azt is megtudjuk, hogy a hit születése és erősödése az apostolok, a tanítványok és az asszonyok esetében egy folyamat, fokozatosan jutnak előre a hitben. A mai evangéliumi történet szerint Mária Magdolna sem az első pillanatban ismeri meg a feltámadt Urat, hanem csak azt követően, hogy beszél vele, és nevén szólítja őt Jézus. Valami elhomályosítja látását és azt gondolja, hogy a sírkert gondozásával megbízott kertésszel beszélget. A személyes hangvétel, a személyes megszólítás nyitja fel szemét, ennek köszönhetően ismeri fel Jézust. A személyes megszólítás teszi számára lehetővé, hogy a hit által lásson.
A hit út, amelyen lépésről lépésre haladunk. Ha az üres sír láttán sem adjuk fel a keresést, akkor biztosan találkozhatunk az Úrral. A keresés és a találkozás vágya a mi hitünknek, szeretetünknek és ragaszkodásunknak a jele. Boldogok vagyunk, ha találkozhatunk a feltámadt Krisztussal, és feltámadásának hirdetői lehetünk.
© Horváth István Sándor

Imádság

Úr Jézus, köszönjük, hogy közöttünk való jelenléteddel ajándékozol meg. Utunkon erősítesz és bátorítasz. Add, hogy mélyen tudatában legyünk jelenlétednek. Küldő szavadra örömmel válaszoljunk minden cselekedetünkkel. Adj nekünk bölcsességet és alázatot, hogy felismerjük jelenlétedet más testvéreink között is. Tégy eggyé bennünket!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése