2017. március 22., szerda

Fegyelmezettek legyünk! Add meg Urunk!



Fegyelmezettek legyünk!
Add meg Urunk!


„Amíg minden be nem teljesedik”! – A törvény beteljesedéséig tart a teremtés, ill. a teremtett valóságunk. Isten beteljesíteni kész a művét, hogy teremtményével, az emberrel közösségre jusson. Mikor fogjuk megérteni, hogy mire van rendeltetésünk, teremtettségünk? Talán, Jézus szavai arra is utalnak, hogy van élet a halálon túl. Ahogy Henri Boulad atya mondja: nincs olyan, hogy halál. Mert a halál nem más, mint az átváltozás, a metamorfózis megtapasztalása. Mely által abba a létállapotunkba jutunk el, ahol a megtisztulás kezdődik. Ahol már nem tudunk ártani magunknak, és nem tudnak ártani sem nekünk, mi sem árthatunk másoknak, de éppen ezért elkezdődik az a folyamat, amikor kinyeri belőlünk Isten az értéket, azt a részt, mely képessé lesz az örökké létezésre, az ajándékozottság megélésére. Az üdvösség teljességét az lehet képes teljesen bírni – mert közösségre talál, ahogy nagyságában gyönyörködhet – aki már itt, felkészül rá. Éppen ezért nem kell ott csalódnia, és hiányt szenvednie!
Nekem az a feladatom, úgy vélem, hogy a környezetemben, szűkebb életteremben lévő emberekkel éljek olyan életet, mely mindannyiunk számára Isten szeretetparancsát, törvényességének megélését teljesítheti, a lehető legteljesebb mértékben! Egymást kell helyzetbe hoznunk. Egymást kell a magunk teljességére eljuttatni, elvezetni. Segítőivé és támaszaivá kell legyünk egymásnak.
Erről soha senki nem beszélt eddig nekem. A ködös, vallási szövegek nem engedik láttatni az emberrel Isten valódi szándékát. Talán azért nem, mert az ember töredékességében nem képes látni, de még kevésbé megfogalmazni a valós jelentéseket, melyre Jézus akar szolgálni nekünk!
Hatalom van Jézus szavaiban. De ezt a hatalmat nekünk kínálja fel, hogy életünk felett bírjuk ezt a hatalmat, mely Istentől van számunkra!
Mennyei Atya! Bölcsességet kínálsz a számomra, hogy bölcsességed részévé tegyél! Add bírnom ezt a hatalmat, hogy javamra válhasson! Mert vágyom Veled a közösséget, ahogy Jézussal, a Mesterrel és Tanítóval. Bocsásd meg nekem, ha egyetlen embernek sem tudok úgy hinni, ahogy a Te szavaid megszólítanak engem, és felülírni képesek bármilyen emberi szót.
Érzem, és hiszem, hogy Szentlelked munkálkodik bennem, akinek én akarok megengedővé lenni! Ámen


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése