2017. március 30., csütörtök

Dávid nemes sarja Könyörögj érettünk!



Dávid nemes sarja 
Könyörögj érettünk!


Jézusnak az Atyával való közösségét, tettei igazolják! Ráadásul, értünk, Emberekért való minden tette! János evangéliumának egyetlen célja az, hogy Jézust, a Krisztust, értünk, Emberekért való Istenfiúságát igazolja. Bizonyosságát akarja adni, hogy higgyünk Benne! Mert egyedül a Belé vetett hitünk vezethet el bennünket az üdvösségünkre!
Akkor, amikor arról beszélünk, hogy az Egyház elsődleges feladata az evangelizálás, akkor az nem azt jelenti, hogy sikereket kell elérnünk, embereket kell meggyőznünk arról, ami a mi hitünk! Ez téves és bűnös gondolat, mert egóból működik, öncélú és önérvényesítő cselekedetre késztető dolog! Amikor nekem, mint az Egyháznak, evangelizálásra szól a meghívásom, akkor az sem szól másról, mint amiről ma Jézus beszél. Úgy kell tennem, élnem, abban a személyes Krisztussal és az Atyával, a Szentlélekkel közösségben, hogy tetteim igazolják Istent! Az Atya és Jézus nevében kell az emberek közé lépnünk, hogy tanúságunkból meglássa a világ Isten arcát, és meghallja Isten hangját az, aki vágyakozza az Igazságát!
Nem az embereket kell szolgálnom, hanem Istent, hogy Ő lehessen ott, ahol lenni akar általam, bennem, mert velem akarja közösségbe vonni a világot. Általam és velem akarja, hogy épüljön Isten országa! Emberről – Emberre akar építkezni Isten! Krisztustól, az idők végezetéig! Pontosabban: Mózestől kezdődően, az idők végezetéig. Mely szövetséget, Krisztusban újít meg, és véglegesít! Egészen személyessé teszi Isten a szándékát Krisztusban.
Ebben a személyes Egyházképben van helyem, és szerepem; mi több, küldetésem!
Menyei Atya! Teremts engem újjá, minden nappal, hogy bennem jelenvalóvá érjen Isten országáról való képed, melyet bennem és általam akarsz építeni! Hogy ne csupán szolgád, de eszközöd lehessek, és eszközödként társaddá szelídülhessek! Ámen


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése