2017. január 1., vasárnap

Kik félelemmel és rettegéssel kerestétek üdvösségteket



Kik félelemmel és rettegéssel kerestétek üdvösségteket (Fil. 2).
Ments meg, Uram minket! 



Nyolc napja ünnepeljük Jézus szükletésének ünnepét. A nyolcadik nap a zsidó életritmusban jelentős, számos ünnepet ünnepelnek nyolc napon keresztül. A megszületett gyermeknek a nyöolcadik napot adtak nevet, akkor végezték el a körülmetélést a fiúknál. A Krisztust követő közösség, az Egyjáz is szereti a nagy ünnepeket nyolc napon át ünnepelni. Ezért ünnep számunkra január 1-e, karácsony nyolcada.
Sok családban látam, hogy a gyerek a születésnapján édesanyját köszönti egy szál virággal. Szűz Mária Istenanyasága ünneplése is valami hasonlóra ad alkalmat. Jézus szüeltéséhez kapcsolódóan édesanyját is szeretnénk köszönteni.
Ez a nap a Szentatya akaratából a béke világnapja. Évről évre ezen a napon a békéért imádkozunk, és a Szentatya üzenetében egy-egy szempontot kiemele, amely a békére vezető úton segít minket. Idén e nap mottója: "Ne engedd, hogy legyőzzön a rossz, hanem te győzd le a rosszat jóval"  érjük Isten kegyelmét, hogy le tudjuk győzni a rosszat, hogy a békét, az Isteni békét tudjuk szolgálni.
Ez a nap az év kezdő napja is. Új esztendőben új szívekkel, dícsérjük Jézust énekekkel. Isten kegyelmének erejével akarunk indulni idei utunkra, sakarunk tanúságot tenni Isten szeretetéről.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése