2016. december 4., vasárnap

Kik az Úr szőllőjében a napnak terhét és melegét viseltétek



Kik az Úr szőllőjében a napnak terhét és melegét viseltétek (Máté 20).
Ments meg, Uram minket! 



A Lélek lehelete a szeretet lehelete, mely ott akar gyógyítani, ahol nagy a baj, és üszkösödik a seb! Az Úr várakozik, biztosan kegyelmez, ezért fölkel, hogy irgalmazzon, mert az ítéletnek Istene az Úr! Akkor, mikor Isten népe megengedi Neki, hogy gyógyítson, hogy elvegye tőle az ínséget és a szenvedést, azon a napon bekötözi népe sérüléseit, sebhelyeit begyógyítja!
Ehhez az kell, hogy Isten népe ne szenvedésit emlegesse, hanem az Úr eljöttét, jelenlétét, ki gyógyír lehet minden fájdalmára!
Megtapasztalhatom Őt, és e tapasztalatomat kell hirdetnem, nem azt a rengeteg keservet, amit a föld hordoz azért, amiért nem vesz tudomást Róla! „Menjetek és hirdessétek!” Jelenléte az örök, és a boldogító élmény, mely akkor is így van, mikor a világ másról tesz tanúságot! Ha Jézus Krisztussal van jelenlétem, akkor a világban létem sem lehet reménytelen, és haszontalan, még kevésbé örömtelen! Mert az az út, melyen Ő vezet, az örök boldogságba vezető út. Vagyis: szüntelen távolodás attól, ami reménytelen, ami halott, ami boldogtalan.
Magamat úgy kell látnom – aki Jézus mellett állok, Vele közösségben vagyok – mint aki a két pólus között vagyok. De, akinek töltése olyan negatív ismeret, melyet a pozitív pólus képes magához vonzani. Csak engednem kell, arra kent föl engem, hogy ellenállhatatlanná váljak kisugárzásának! Érzékeljük ezt, de annyira benne vagyunk ebben a mágneses térben, hogy képtelenek vagyunk magunkat kívülről szemlélni, felfogni ezeket az erőket, az ellentét-párt. Benned Istenem akarok elmerülni, magamat arra bírni, hogy engedjek vonzásodnak, megtapasztalva a világ minden csábítását, és minden álnokságát. De megismerve a Te szentségedet, mely olyan mérhetetlen tisztaság, mely elkápráztat, mely méltatlanságomat elbátortalanítja, szégyenre ingerli. Pedig, Te meggyőzni akarsz, hogy mindezt számomra készíted, velem akarod megosztani, mert Te jóra érdemesnek teremtettél, és boldogságra! Enged meg nekem, és segíts meg engem, hogy hinni legyek képes Benned! Ámen
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése