2016. november 26., szombat

Kik nagy állhatatossággal állotok azok ellen, kik titeket szorongattak



Kik nagy állhatatossággal állotok azok ellen, kik titeket szorongattak (Máté 5).
Ments meg, Uram minket! 



Az élet gondjai – nem a leglényegesebb gondok! Mondja Jézus. Pontosabban: aki Vele, és Belé vetett hittel rászánja magát, hogy élete, tanításában teljesüljön, menjen végbe, annak a halálával sem kell, hogy gondja legyen.
A szív elnehezedése kapcsán ezt olvasom egy blogban: „Jézus Krisztus visszajövetele során az Isten országa kiteljesedik, és az övéin teljessé lesz a megváltás műve. Akkor véget ér a „már igen, és még nem” feszültsége, ami ebben a világban a hívő ember naponkénti tapasztalata. Ezért az Egyház a Krisztus mennybemenetele és visszajövetele közötti időben, adventben él.”
A várakozás ideje, amiben élünk. És nem csak most, a karácsonyi készületben. De, miközben várakozom, a világ dolgai súlya, időnként nehéznek, terhesnek tűnik. Erre az időre szól Jézus figyelmeztetése. Ne engedjem, hogy ebben a világ által gerjesztett kényszerűségbe, függőségi játszmákba, mint mókuskerékbe úgy vesszek bele, hogy eközben elveszítem kapcsolatomat Vele, Krisztussal. Jézus attól tart, és bizony van rá oka, hogy az úton, melyen Ő vezet, egyszer csak elmaradok, magára hagyom. Vagy, nem számíthat rám, hogy Vele megyek, mindaddig, míg végül már magam is úton tudok majd maradni. Rám bízhatja az utat, az Atyához, melyen már én lehetek képes mást kísérni, vezetni.
Ez a „Vigyázzatok”! felszólítás, úgy tartom, hogy nagyon komoly megszólítása! Amire oda kell figyelnem!
Megállni előtted vágyom Uram, úgy, hogy félelem ne legyen bennem, hogy szemedbe nézhessek, azzal a bizalommal, amit most magamra erőltetek. Mert hinni próbálom, hinni akarom, hogy jó úton vagyok, hogy nem értelek féle, és nem próbállak félre érteni. Aggódásom nem más, mint az a féltés, ami szerint vágyakozom arra, hogy értselek, és élhesselek. Az, aki vagyok általad, irgalmad, és kegyelmed erejéből, bűnösként, mégis szeretetedben! Kérem, hogy Te erősítsd bennem a hitet, hogy életem van és lehet mindörökre Veled Isten boldogító látásában! Ámen


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése