2016. november 5., szombat

Ferenc pápa köszöntötte a Habsburg család zarándoklatának résztvevőit



Ferenc pápa köszöntötte a Habsburg család zarándoklatának résztvevőit


Ferenc pápa a Habsburg család legfiatalabb tagjaival 

A Habsburg család tagjai ezekben a napokban szentévi zarándoklatukat végzik az Örök Városban. Ebből az alkalomból fogadta őket a pápa. Beszédében kiemelte a család tág értelemben vett jelentőségét, amely a maga kapcsolataival és változatosságával újra felfedezendő érték a mai világban.
A Habsburg család megemlékezik Boldog IV. Károly királyról a zarándoklaton
A Habsburg család Boldog IV. Károly királyról is megemlékezik a jubileumi zarándoklaton, aki száz éve lépett a trónra. A pápa utalt rá, hogy IV. Károly spirituális jelenléte körükben elősegíti, hogy a Habsburg család ma nem nosztalgiával fordul a múlt felé, hanem aktívan jelen van a mai történelemben. Néhányan közülük fontos szerepet töltenek be szolidaritási és kulturális szervezetek élén, illetve a közös otthonunkat jelentő Európa-projekt támogatásában, amely emberi és keresztény értékekre épül.
Papi és szerzetesi hivatások a családban
A pápa örömének adott hangot, hogy a család új nemzedékei sorában papi és szerzetesi hivatások is megérlelődtek. Ezért köszönetet mond az Úrnak és ez a tény még inkább megerősíti azt, hogy a keresztény család az első hely, ahol a hivatások magjai kicsírázhatnak és kifejlődhetnek.
IV. Károly király a békéért
IV. Károly király mindenekelőtt jó családapa volt és ezáltal az élet és a béke szolgálója. Megismerte a háborút egyszerű katonaként az I. világháború kezdetén. 1916-ban lépett a trónra és XV. Benedek pápa hangjára érzékenyen figyelve,  minden erejével a béke megvalósításának szentelte magát, a meg nem értés és a gúny tárgyává válás árán is. Ebben is nagyon aktuális példa lehet számunkra és kérhetjük közbenjárását Istennél a béke megteremtéséért az emberiség számára – hangsúlyozta a Szentatya.
Beszéde végén Ferenc pápa köszönetet mondott látogatásukért és biztosította a Habsburg család tagjait, hogy imáival kíséri útjukat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése