2016. október 8., szombat

Krisztus Vére, a sírásban vigasztalásunk



Krisztus Vére, a sírásban vigasztalásunk

üdvözíts minket!
 


Az Értünk való Istenanya! Ezen az ünnepen, mi Magyarok, hangsúlyosan is így szólíthatjuk Őt! Engem mégis az izgat, hogy mikor mondhatom azt, hogy a lelkem mélyéből fakad föl ez a megszólítás? Egyetlen ünnepnek sincs haszna, ha tartalom nélkül való, ha nem árad belőle olyan kegyelem, melyet, ha elkapok, felkapok, az életet leheljen parányi világomba. Melyek, mindegyikünké, ha összeadódik, lehetne Minden Magyar Isten kegyelmétől átitatott környezete. Életközege.
Hogyan kell a kegyelemi működést felfogni, érzékelni, és  életre váltani? Egyedül a hit által, melyet nekem magamnak kell művelnem, keményen dolgoznom azon, hogy személyes, életállapotommá legyen az Istenben való közösség, Jézus Krisztus mintájára! Ha ezt nem értem, hogy mit jelent, akkor az azért van, mert nem vagyok Krisztussal közösségben!
Sürgősen el kell kezdenem tanulmányozni, az evangéliumok, majd a páli levelek alapján. Meg ismerni Jézus, az istenembert, az Isten Fiút, a Megváltót!
Tegnap egy rádiónyilatkozatban hallottam azt, hogy azért adjunk hálát a papokért, mert ők a kegyelem közvetítői. Ennek kapcsán eltűnődtem azon, hogy milyen torz képünk van a kegyelem áradásáról, a kegyelmi állapotról, Isten és a teremtése közötti viszonyról.
Én azt állítom, hogy minden megkeresztelt ember dolga, feladata, Istentől rendelt élete arra szolgál, Isten szándéka szerint, hogy a kegyelem közvetítője legyen! Ha ezt a meghatározást hárítom magamtól, mint keresztény embertől, akkor kereszténységemet, világba küldetésemet nem értem, éppen ezért, nem is élem! Nekem arra kell érzékennyé tennem magam, hogy az Isten kegyelmét felfogva, azt életre keltsem!
Aki ebben a világban élek, és vallom, hogy Isten kegyelméből, szándékából, és megváltottságában vagyok, jelenlétében, akkor azt életemmel kell bizonyítanom. Bizonyossá tenni, hogy hitem szerinti élet élhető élet, és az a világ javát szolgálja!
Mária példája, és közbenjárása akkor lesz ünneppé, ha erre kérem, és erre használom!
Legyen Istenem, Jézus Krisztus által, Szűz Mária közbenjárása minden Magyar hasznára, hogy Pio atya jövendölése bizonyosságot nyerjen, beteljesülhessen, már általam is! Ámen


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése