2016. szeptember 26., hétfő

A gyűlöletre szeretettel válaszolni – Ferenc pápa Úrangyala imádsága



A gyűlöletre szeretettel válaszolni – Ferenc pápa Úrangyala imádsága


Ferenc pápa vasárnap, szeptember 25-én a hívekkel imádkozza az Úrangyalát. 

Boldog Engelmar Unzeitig példájára tegyünk tanúságot a reménységről!
A katekéták jubileumi szentmiséje végén, az Úrangyala elimádkozása előtt Ferenc pápa utalt rá, hogy szombaton Würzburgban a boldogok sorába iktatták Engelmar Unzeitig atyát, mariannhilli német misszionáriust, akit a hit iránti gyűlöletből öltek meg a dachaui koncentrációs táborban. A gyűlöletre szeretettel, a kegyetlenségre szelídséggel válaszolt. Példája segítsen mindnyájunkat, hogy tanúságot tegyünk a szeretetről és a reményről a nehézségek közepette is – hangzott a pápa fohásza.
A család és az élet védelme
A Szentatya csatlakozott továbbá a mexikói püspökökhöz, akik támogatják az egyház és a polgári társadalom elkötelezettségét a család és az élet védelmében, amely napjainkban különleges figyelmet igényel mind lelkipásztori, mind kulturális szempontból. A pápa biztosította Mexikó szeretett népét: imádkozik, hogy szűnjön meg az erőszak, amely ezekben a napokban néhány papot is sújtott.
A siketek és nagyothallók világnapja
Emlékeztetett rá, hogy vasárnap volt a siketek és nagyothallók világnapja. Köszöntötte a Szent Péter téren megjelent képviselőiket és arra bátorította őket, hogy járuljanak hozzá egy mindenkit befogadó egyház és társadalom építéséhez.
Köszönet a katekétáknak szolgálatukért
Végül Ferenc pápa megköszönte a katekétáknak szolgálatukat az evangelizálásban, a hit átadásában. Szűz Mária segítse őket, hogy kitartóak legyenek a hit útján és életükkel tegyenek tanúságot arról, amit a katekézisben tanítanak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése