2016. augusztus 6., szombat

Irgalom a megbocsátás kegyhelyén - Ferenc pápa a porziunkulai gyóntatószékben



Irgalom a megbocsátás kegyhelyén - Ferenc pápa a porziunkulai gyóntatószékben


"...és én feloldozlak téged bűneidtől..." 

Ferenc pápa a csütörtök délutáni porziunkulai villámlátogatása során – programon kívül – arra kérte a jelenlevő ferences atyákat és püspököket, hogy „induljanak vele együtt a gyóntatószékekbe és álljanak készen a megbocsátásra”. Ferenc pápa elöl járt a jó példával és 19 személyt gyóntatott meg, köztük négy cserkészfiatalt, két  papot, egy ferences testvért, egy tolókocsis idős asszonyt és több önkéntest. Ferenc pápa körülbelül egy órán át tartózkodott a gyóntatófülkében és hallgatta a bűnvallomásokat.
A gyóntatást követően köszöntötte a ferences testvéreket és a helyi püspököket, végül üdvözölt egy perugiai imámot. A köszöntések után  meglátogatta a porziunkulai ferences rendház gyengélkedőjében ellátott mintegy tíz ferences idős és beteg testvért.
A Szentatya a porziunkulai  Angyalos Boldogasszony bazilika előtt álló hívekhez a következő rögtönzött szavakkal fordult:
„Nagyon köszönöm a fogadtatást és kérem az Urat, hogy áldjon meg Benneteket. Köszönöm nektek, hogy közel akartok lenni hozzám. És ne feledkezzetek el arról, hogy mindig megbocsássatok! Mindig, mégpedig szívből, és ha lehet, menjünk közel az embertársunkhoz és mindig bocsássunk meg. Mert ha mi megbocsátunk, az Úr is megbocsát nekünk, hiszen mindnyájan rászorulunk a megbocsátásra. Van itt valaki, aki nem szorul rá az irgalomra? Tegye fel a kezét!  Mindnyájunknak szükségünk van a megbocsátásra. Most imádkozzunk együtt a Szűzanyához, aztán áldást adok. Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes…És meg ne feledkezzetek imádkozni értem. Viszontlátásra!”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése