2016. június 29., szerda

Az Úr térítse meg az erőszakosok szívét – Ferenc pápa Úrangyala imája és felhívása az isztambuli merénylet kapcsán



Az Úr térítse meg az erőszakosok szívét – Ferenc pápa Úrangyala imája és felhívása az isztambuli merénylet kapcsán


Úrangyala ima Péter-Pálkor 
-
Az Úrangyala elimádkozását követően Ferenc pápa felhívással fordult a Szent Péter téren összegyűlt hívekhez a kedd esti Isztambulban elkövetett brutális terrortámadással kapcsolatban, amely idáig már mintegy 40 ember életét kioltotta, a sebesültek száma meghaladja a 140-et. A pápa arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak az áldozatokért, hozzátartozóikért és az egész török népért. „Az Úr térítse meg az erőszakosok szívét és támogassa lépteinket a béke útján” – hangzott a Szentatya fohásza.
Péter és Pál apostolok az egyetemes egyház oszlopai
Szent Péter és Pál apostolok ünnepére utalva a pápa megállapította: „ennek a két apostolnak a hitén alapul Róma egyháza, amely kezdettől fogva védőszentjeiként tiszteli őket. Azonban az egész egyetemes egyház csodálattal néz fel rájuk, két oszlopnak tekinti őket, világosságuk nem csak Róma egén ragyog, hanem Kelet és Nyugat minden hívőjének szívében”.
Péternek és Pálnak köszönhetjük Rómában a keresztény hit elterjedését
Péter és Pál nagyon különböztek egymástól: Péter egyszerű halász, Pál pedig tanítómester volt. De ha ma Rómában ismerjük Jézust, és ha a keresztény hit e térség spirituális örökségének és kultúrájának élő része, ezt a Közel-Kelet e két fiának köszönhetjük. Krisztus iránti szeretetből elhagyták hazájukat és nem törődve a hosszú út nehézségeivel, kockázataival, a velük szembeni bizalmatlansággal, Rómában kötöttek ki. Itt az evangélium hirdetőivé és tanúságtevőivé váltak, vértanúsággal pecsételték meg a hitről és a szeretetről szóló küldetésüket.
Kamatoztassuk az Apostolfejedelmek tanúságtételét
Péter és Pál ma is végigjárják az Örök Város utcáit, bekopognak otthonaink, de mindenekelőtt szívünk ajtaján. Ismét el akarják hozni nekünk Jézust, irgalmas szeretetét, vigasztalását, békéjét. Ma olyan nagy szükségünk van rá! Fogadjuk be üzenetüket! Péter tiszta és szilárd hite, Pál nagy és egyetemes szíve segítenek bennünket abban, hogy örömmel teli, az evangéliumhoz hűséges keresztények legyünk, nyitottak a mindenkivel való találkozásra.
Szűz Mária, a római nép üdvössége oltalmazza az egész világot és az Örök Várost
A Szentatya ismét köszöntötte a délelőtti ünnepi szentmisére érkezett metropolita érsekeket.  Továbbra is örömmel folytassák küldetésüket az evangélium szolgálatában, szeretetközösségben az egész egyházzal és Péter székével, amint ezt az ünnepi szertartáson megáldott palliumok jelképezik. Ferenc pápa szeretettel üdvözölte a Bartolomeosz ökumenikus pátriárka képviseletében Rómába érkezett küldöttség tagjait is, akiknek jelenléte a két egyház közötti testvéri kapcsolatokat fejezi ki. Végül Szűz Mária, a Salus Populi Romani, a római nép üdvössége oltalmába ajánlotta az egész világot és különösen Rómát, hogy mindig gazdag spirituális és morális értékeiben találja meg társadalmi életének, valamint Itáliában, Európában és a világon betöltött küldetésének alapját.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése