2016. április 1., péntek

Húsvéti idő, 1. hét Csütörtök



Húsvéti idő, 1. hét Csütörtök
ApCsel 3, 11-26 Hittel segítségül hívtuk a nevét.
Lk 24, 35-48 Megnyitotta értelmüket, hogy megértsék az írásokat.

A keresztség által új hivatást kaptunk: tanúságot kell tennünk Isten örök tervének megvalósulásáról, Krisztus feltámadásáról. A tanúságtétel megszerzi számunkra az áldást, és alkalmassá tesz, hogy mások megtérésének és kiengesztelődésének eszközei legyünk. Törékeny és gyarló emberi természetünk nem akadálya a kegyelem kiáradásának, mert tanúságtételünk nem az emberi erőfeszítés műve, hanem a Szentlélek ajándékának kegyelme.
Ezt a Jézust, Isten feltámasztotta a halálból. Mi tanúi vagyunk ennek. Térjetek meg, és térjetek vissza Istenhez – ebben áll Péter igehirdetése. Számunkra is minden jó a Jézus Krisztusba vetett hitből fakad.
„Maradj velünk Urunk!” – imádkozzuk mi is egyre gyakrabban és buzgóbban az emmauszi tanítványokkal és a Szentatyával együtt az Eucharisztia évében. És az Úr teljesíti kérésünket. Jelen van közöttünk, valahányszor az ő nevében összegyűlünk. Jelen van tanítása által, amikor közösségben vagy egyénileg olvassuk a Szentírást. Jelen van bennünk, amikor általa fohászkodunk az Atyához. Jelen van Lelke által az Egyházban és annak minden tagjában.  Valóságosan megjelenik a szentmisében a kenyér és a bor átváltoztatásakor, hogy testével és vérével tápláljon bennünket a szentáldozáskor. Már nem idegenként tekintünk tehát rá, akivel véletlenül találkoztunk, hanem elmondhatjuk, hogy láttuk és felismertük őt. Lángoló szívvel tanúskodjunk feltámadásáról!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése