2015. december 18., péntek

Az észak-írországi katolikus és anglikán érsek közös karácsonyi üzenete



Az észak-írországi katolikus és anglikán érsek közös karácsonyi üzenete


„Töltsön el benneteket a reménység Istene teljes örömmel és békével a hitben, hogy a Szentlélek erejével bővelkedjetek a reményben” (Róm 15,13) – fogalmazott Eamon Martin katolikus érsek és Richard Clarke anglikán érsek Armagh prímási székhelyről Urunk születésének ünnepére írt levelében.


A Szent Pál Rómaiaknak írt leveléből kiinduló üzenet fő témája a remény, amely a karácsony középpontjában áll, de amelyet ma elhomályosít az egész világra kiterjedő erőszak és pusztítás. Ilyen körülmények között sokan nem tudnak jobb jövőben reménykedni a világ és saját maguk számára. A két prímás Ferenc pápa nyomán hangsúlyozza: nem hagyhatjuk, hogy „ellopják” reményünket.

A remény nem egyszerűen egy jobb élet egyéni kívánsága magunk és szeretteink részére: arra kaptunk meghívást, hogy Krisztus nevében elvigyük a reményt a többi embernek – folytatódik az üzenet. – Legyünk a remény munkásai, egyszerű vagy nagyobb elkötelezettséget igénylő gesztusokkal tevékenykedjünk testvéreink javára, hintsük el a remény magvait a jövő számára. A katolikus és az anglikán prímás arra buzdítják híveiket, hogy legyenek a „remény küldöttei”. Mint ahogy Krisztus eljött a világba, hogy reményt hozzon a reménytelenségbe, fényt hozzon a sötétségbe, úgy mi is a remény hordozóivá válhatunk – írják karácsonyi üzenetükben.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése