2015. október 13., kedd

Szeressétek Jézust és a népet, hogy igazi misszionáriusok legyetek



Szeressétek Jézust és a népet, hogy igazi misszionáriusok legyetek


Ferenc pápa a harlemi iskola diákjaival, New York - AFP

„A küldetés azontúl, hogy szeretjük Jézust a nép iránti szeretetet is jelenti.” Ferenc pápa üzenetének ez az egyik sarokpontja, amelyet a misszionárius csoportok IV. találkozójára küldött Argentínába. Több mint 2200 lelkipásztori kisegítő gyűlt össze, hogy megvitassák „A misszió életstílus” témát.
Ferenc pápa arra buzdít, hogy sose feledkezzünk meg a Jézussal való első találkozásról
„Ahhoz, hogy misszionáriusok legyünk, először látni kell, mielőtt hirdetnénk az Igét és kommunikálnánk. Meg kell látni Jézust, aki kicsivé lett, hogy elérje a mi gyengeségünket és magára öltötte halandó testünket, hogy halhatatlanságával ruházza fel és aki minden nap elindul felénk, hogy velünk haladjon az úton és baráti kezét nyújtsa a nehézségekben.” Ferenc pápa arra buzdít, hogy sose feledkezzünk meg a Jézussal való első találkozásról, az örömről, amellyel fogadtuk az Evangélium hirdetését a szülőktől, nagyszülőktől és a hitoktatóktól. Azt kéri, hogy folyamatosan imádkozzunk egymásért, kölcsönösen támogassuk egymást az imával és ezáltal Jézus csodákat tud véghez vinni.
Szeressük a népet, hogy igazi misszionáriusok legyünk
Ferenc pápa hangsúlyozza, hogy nemcsak az Urat kell szeretni ahhoz, hogy igazi misszionáriusok legyünk, hanem az Ő népét is. Arra hív, hogy úgy tekintsünk rájuk, mint Jézus: gyengéden, megértéssel, irgalommal. Ez segít, hogy megérintsük az Úr sebeit rászoruló embertársaink testében. Jézust lássuk meg a másik emberben. Ez megtisztítja a szívet, megszabadítja az önzéstől, minden hátsó szándéktól, minden világi vágytól. Végül a pápa arra buzdítja a lelkipásztori kisegítőket, hogy továbbra is építsék az önmagából kilépő egyházat és közvetítsék az örömöt, amelyet az Úr helyezett a szívünkbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése