2015. október 25., vasárnap

Ferenc pápa Úrangyala imádsága: a családok családja együtt halad minden nehézséggel együtt



Ferenc pápa Úrangyala imádsága: a családok családja együtt halad minden nehézséggel együtt


Örömteli Úrangyala imádság - AP

Az együtt-járás szinódusi tapasztalata
A szinódust lezáró szentmise után Ferenc pápa az Apostoli Palota dolgozószobájából köszöntötte a híveket az Úrangyala imádsága előtt mondott beszédében. Emlékeztetett a most lezárt szinódusra, amely „együttjárást jelent és a három hét alatt a szinódusi atyák erről szereztek tapasztalatot egymás között és Isten Szent Népének családjaival együtt”. A pápa felidézte a szentmise-olvasmány prófétai üzenetét, mely nagyon megérintette a szívét. Izajás próféta szavai: „Íme, visszavezetem őket az északi földekről és a föld minden határáról. Vannak köztük vakok és sánták, várandós és szülő asszonyok, mind visszatérnek ők nagy tömegben”.
Isten együtt jár a népével, szinódust akar velük
„Isten együtt jár a népével, szinódust akar velük. Az ő nagy „álma” az volt, hogy egy népet alkot, összegyűjti és elvezeti őket a szabadság és a béke földje felé. Ez a nép családokból tevődik össze. Vannak köztük vakok és sánták, várandós és szülő asszonyok, - egy nép halad az útján és közben életet küld előre Isten áldásával”.
Utolsónak marad, hogy megmentsen mindenkit
„Ez a nép nem zárja ki a szegényeket és a hátrányos helyzetűeket, sőt magába fogadja őket. Ez a nép családok családja, amelyből nem rekesztik ki a gondokkal küzdőt, a peremre szorultat, a lemaradókat. Lépésről lépésre együtt maradnak, az utolsók lépései szerint, ahogy ezt a családban teszik, az Úr tanítása szerint, amiként ő szegénnyé lett a szegények között, kicsi a kicsik, utolsó az utolsók között” - mondta a pápa. „Nem azért csinálta ezt, hogy kizárja a gazdagokat,  nagyokat és az elsőket, hanem csak ez az egyetlen módja, hogy megmentse őket és így megmentsen mindenkit”.
Az Európa útjain haladó migránsok tömegei szintén az Isten népéhez tartoznak
Végül Ferenc pápa „megemlékezett az Európa útjain napjainkban haladó migránsok tömegeiről, akikre szintén vonatkozik az Úr ígérete: „Sírva indultak el, és én visszatérítem őket vigasztalásokkal”. Ők is velünk voltak a szinóduson az imádságainkban és a munkáink során és velünk is maradnak. Az egyház nem hagyja el őket, mert ők is Isten népéhez tartoznak, amit Isten meg akar szabadítani a szolgaságtól és vissza akarja őket vezetni a szabadságra” – fejezte be az Úrangyala imádság előtt mondott beszédét Ferenc pápa.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése