2015. szeptember 23., szerda

Évközi huszonötödik hét szerdája



Évközi huszonötödik hét szerdája


A tizenkét apostol állandóan Jézussal tart tanító útját. Most Mesterük missziós útra küldi őket, de előbb „erőt és hatalmat” ad nekik, és tanácsokkal látja el őket, erről szól mai részletünk az evangéliumból. A korábbi részekben láttuk, hogy Isten országának hirdetésére egyedül Jézus kapott küldetést a mennyei Atyától. Amikor most az Úr megbízza apostolait, akkor arra kéri őket, hogy az ő küldetésének folytatói legyenek. Nem csupán időbeli folytonosságot jelent mindez, hanem azt, hogy a Jézus által megbízottak mintegy beteljesítsék azt a feladatot, amelyet az Úr Jézus megkezdett földi élete során.
Jézus tanácsai szerint a küldöttek teljesen eszköztelenül indulnak útnak, mindössze az Úrtól kapott „erőt és hatalmat” viszik magukkal. Egyszerű öltözetük és viselkedésük annak a tanújele, hogy nem az ő személyük a fontos, hanem azé, akinek küldetésében járnak, s akinek nevében tanítanak és cselekszenek. Eszköztelenségük azt jelzi, hogy semmilyen egyéni érdek nem vezeti őket, lemondanak mindenről, mert bíznak küldőjükben és azok jóságában, akikhez küldetésük szól. A történetet azzal zárja az evangélista, hogy az apostolok elindulnak, hirdetik az evangéliumot és betegeket gyógyítanak, azaz megteszik azt, amit Jézus kér tőlük.
Megteszem-e mindazt, ami az én küldetésem?
© Horváth István Sándor
Imádság:

Uram, hálát adunk neked, hogy Fiadat nekünk ajándékoztad, s benne önmagadat és minden javadat az embereknek adtad. Kérünk, Atyánk, hogy amint Fiadat elküldted hozzánk, és általa és benne semmit sem tagadsz meg tőlünk, úgy szabadíts meg minket minden fölösleges földi bálványtól és tehertől, hogy mindjobban egyesüljünk veled.
M. Eckerhart 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése