2015. augusztus 3., hétfő

Pio atya holtteste a szentév Hamvazószerdáján a Vatikánban



Pio atya holtteste a szentév Hamvazószerdáján a Vatikánban

Pio atya holtteste San Giovanni Rotondo-ban - RV

„A Szentatya kifejezett óhaja, hogy Pietrelcinai Szent Pio atya holttestét az irgalmasság szentéve Hamvazószerdáján a vatikáni Szent Péter bazilikában közszemlére tegyék azon a napon, amikor a pápa az egész világba elküldi az irgalmasság misszionáriusait, azzal a különleges megbízatással, hogy prédikáljanak és gyóntassanak, mintegy élő jeleként annak, ahogy az Atya befogadja mindazokat, akik a megbocsátását keresik”.
Ez áll abban a levélben, melyet Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizálás Pápai Tanács elnöke küldött hétfőn Manfredonia - San Giovanni Rotondo püspökének, kifejezésre juttatván Ferenc pápa kérését. A levél továbbá pontosítja, hogy Szent Pio atya holttestének a jelenléte egy értékes jel lesz a misszionáriusok és a papok számára, akik erőt és bátorítást meríthetnek a saját küldetésükhöz az Atyaisten irgalmassága fáradhatatlan, befogadó, és türelmes, hiteles gyóntatójának példájából.
Angelo Amato bíboros, a Szenttéavatási Kongregáció prefektusa meghatalmazásával „Pietrelcinai Szent Pio földi maradványainak urnája” a vatikáni Szent Péter bazilikában  marad 2016. február 8-tól 14-ig. Február 13-án szombaton Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadja a Vatikánban a Szent Kapucinus atya lelki gyermekeit, a „Pio atya imacsoportokat”, akik a világ minden tájáról érkeznek az örök Városba.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése