2015. augusztus 13., csütörtök

A Megszentelt Élet Éve 223.



augusztus 13.

Nagyboldogasszony ünnepe (augusztus 15.)
Imádkozzunk a VInculum Caritatis Közösségért!
  • Vinculum Caritatis Közösség
Alapítójuk: P. Palánkay Gausz Tibor S. J.
Nevünk (magyarul: a Szeretet Köteléke) jelzi, mi a lelkiségünk lényege: a SZERETET és a bennünk élő SZENTHÁROMSÁG SZEMÉLYEIVEL való személyes kapcsolat megélése. A Közösség tagjai világban élő - bármilyen végzettségű vagy foglalkozású - nők. Nem lakunk együtt, megkülönböztető ruhát vagy jelet nem viselünk. Kovászként oda is eljuthatunk a világban dolgozva, ahová papok vagy együtt élő szerzetesek nem, vagy nehezebben. Egy év jelöltidő, két év újoncidő után összesen tíz évre teszünk ideiglenesen, majd örökre fogadalmat. Mint világi intézményhez, tágabb értelemben vett tagok kapcsolódnak:
• egyházmegyei szolgálatban lévő papok a Vinculum Caritatis Papi Közösségben, akik a Közösség szellemében vállalják az evangéliumi tanácsok követését,
• családok és egyének, akik a Közösség szellemében törekszenek az evangéliumi tanácsok állapotuk szerinti követésére a Vinculum Caritatis Családi Közösségben.
Lelkiségünkből:
„Áldott vagy Urunk, mindenség Istene, mert a Te bőkezűségedből kaptuk gyújtó szeretetünket. Felajánljuk Jézussal Neked, és szétosztjuk az embereknek.” P. Palánkay Gausz Tibor S. J.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése