2015. március 2., hétfő

A Megszentelt Élet Éve 58.



március 2.

Imádkozzunk a megbocsátás, kiengesztelődés kegyelméért! Imádkozzunk valamennyi szerzetesért, szerzetesközösségért és mindazokért, akik szerzetesek bűne, emberi gyengesége miatt sebződtek meg!
Idézet az imaszándékhoz:
"Testvéreim, bizalommal kérjük Istent, a mi Atyánkat, aki irgalmas és együttérző, lassú a haragra és nagy a szeretetben és a hűségben, hogy fogadja el népe bűnbánatát, mellyel alázattal megvallja saját bűneit, és legyen hozzánk irgalmas (...)
Ó irgalmas Atyánk, a te Fiad, Jézus Krisztus, élők és holtak bírája az első eljövetel alázatában megváltotta az emberiséget a bűntől, és dicsőséges visszatértekor számon fog kérni minden bűnt. Irgalmazz atyáinknak, testvéreinknek és nekünk, a te szolgáidnak, akik a Szentlélek indítására teljes szívvel bánva bűneinket megtérünk Hozzád, és bocsásd meg bűneinket. Krisztus, a mi Urunk által! Ámen." (II. János Pál pápa - könyörgések)
"Isten mélységes szeretetének fényében tapasztaljuk meg, mennyire elégtelen a szeretetünk, és mennyire szükséges, hogy az emberekkel újból egységre jussunk. Újra és újra felismerjük, hogy mindannyian egy életen át ugyanazt az utat járjuk: a szív megtérését és visszatérését a szeretethez." (Boldogasszony Iskolanővérek Konstitúciója 36.§)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése