2014. augusztus 7., csütörtök

2014.08.07. csütörtök



Evangelii Gaudium – az evangélium öröme!

2014.08.07. csütörtök

„Kezdődik az ének az Úr Fölségének, kezdődik a szent áldozat. Alázatos hittel imánk Hozzád sír fel, Ó Atyánk, kegyesen fogadd. Bűnbánó szívvel koldulunk: Könyörülj népeden Urunk, Érte halt halált Szent Fiad”(Ho.229,1)

Atyánk a te szeretett Fiad, Jézus Krisztus drágalátos vérének ünnepén, 1932. július 1-én látható alakban mutatkoztál meg az olasz származású Eugénia Elisabetta Ravasio missziós nővérnek. Így mutatja be őt P Andrea D’Dascanio kapucínus ferences: „Úgy véljük, hogy Eugénia anya a mai idők egyik legnagyobb világossága volt és marad: az Egyház megújulásának kis prófétája, amelyben az Atya minden hit középpontjában és csúcsán áll, és az Egység minden lelkiség legnagyobb ideálja. Ő a világosság, amelyet az Atya ajándékozott a világnak, a káosznak és a sötétségnek ebben az időszakában, hogy felismerje a követendő utat. (Az Atya szól gyermekeihez 8)
A kinyilatkoztatás szerint az az Isten, aki az egyetlen, örök, szellemi létű, mindent tudó és mindenható isteni természetet öröktől fogva önmaga erejéből birtokolja. Isten végtelen szeretet. Három Személye van: az Atya, a Fiú és a Szentlélek. Az Isten tökéletes szeretet. Az Atya, az első Isteni személy a Fiúval és a Szentlélekkel egyetértve azért akart egy más fajta világot is teremteni, hogy végtelen gazdagságában részesedjenek a teremtmények is. Ezek között a legkedvesebb Isten részére az ember, akinek a teste anyag, a lelke értelemmel és akarattal felruházott szellem. Ez a teremtmény, aki testét a földből kapta Isten által, a mennyország szellemi létébe hivatott, örök életre szánt. Ezt a kiváltságot irigylik a bukott angyalok, az ördögök, akik szembe akarják fordítani az embert Istennel. Ezt az engedetlenséget nevezzük bűnnek. Az Atya meg akarja menteni, a bűnösöket is, ezért elküldte a Fiúistent, hogy a földön élő embert kimentse a sátán markából, és visszafogadhassa az istengyermeki méltóságba. Isten nem csak megváltást nyújtott vétkezett gyermekeinek, de állandóan nyújtja nekik sokféle kegyelmi adományát is. Ezek között legnagyobb a megszentelő kegyelem, amelyet a megváltás óta a Jézus Krisztusba vetett hit és a keresztség szentsége nyújt a megtérő embereknek. Ezt a megtérést próbálja akadályozni, sőt lehetetlenné tenni a sátán. Isten szeretete azonban mindennél nagyobb. A XX. század dühöngő hittagadása idején ezért jött el a földre, közénk, látható, hozzánk hasonló alakban az Atya 1932. július 1-én, hogy szeretetét ezzel is megmutassa nekünk: gyermekei a végtelen jóságból születtek újjá a keresztségben. Isteni pompával érkezik a kijelölt helyre. „Angyalok jönnek és bejelentik nekem ezt a boldog érkezést. A választottak kísérete, a keruboké és szeráfoké, teremtő Istenünkkel és Atyánkkal” „Az Atya azt mondja nekem, üljek le Ővele, hogy leírhassam azt, amit elhatározása szerint az embereknek mondani akar. Az Őt kísérő egész udvar eltűnt. Csak az Atya maradt velem és mielőtt leült volna, azt mondta nekem: Már megmondtam neked és megint csak mondom: nem ajándékozhatom nektek még egyszer szeretett Fiamat! Most azért jövök közéjük, hogy szeressem őket, és hogy ez a szeretetet megismerjék, magamra veszem hasonlóságukat, szegénységüket. Nézd, lerakom koronámat és minden dicsőségemet, hogy egy közönséges ember külsejét vegyem fel!”(21-22)„Azért jövök, hogy elűzzem azt a túlzott félelmet, amellyel teremtményeim irántam viseltetnek. Reménységet jöttem hozni az embereknek és nemzeteknek. Jövök, hogy olyannak ismertessem meg magam, amilyen vagyok”(22-23)
„Csupán azt akarom, hogy egy napot vagy egy vasárnapot szenteljenek egészen különleges tiszteletemre az egész emberiség Atyja neve alatt. Vagy augusztus első vasárnapját, vagy mindig ugyanezen hónap hetedik napját szeretném.(37)Életem legnagyobb öröme lenne, ha templomunkban mai naptól kezdődően közösen ünnepelhetnénk. Mennyei Atyánk nyolcvan két év óta várja tőlünk, hogy viszonozzuk kitüntető és boldogító szeretetét. Kedves Testvérek!„ A Mennyei Atya szól a Gyermekeihez” című imafüzet amely Eugénia Anyának adott Üzeneteket tartalmazza, és Bánk Atyának az Üzenetekhez kapcsolódó elmélkedése a honlapon olvasható.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése