2014. március 27., csütörtök

Jézus csódái 68. - Befejezés



Befejezés

 

Jézusnak az egyéb kiadványokban már feldolgozott csodái kb 300 oldalt tesznek ki, azokkal együtt ez a kötet meghaladná az 500 oldalt. A csodás tallózás történetét majd a „Jézus, a szegények barátja” sorozatban fogjuk feldolgozni, azért nem szerepel itt oldalszámmal az összesített tartalomjegyzékben és a tárgycsoportok szerinti tartalomjegyzékben.
Az idegösszeroppanásban szenvedő lelkibetegek meggyógyítása is a csodák között szerepel, jóllehet ezeket Jézus nem egy „Akarom!” felkiáltással gyógyította meg, hanem hosszadalmas beszélgetéssel segítette el a fokozatos gyógyuláshoz.
Az apostolok és tanítványok által művelt csodák tulajdonképpen szintén Jézus csodái voltak, mert csodát csak Isten tud művelni, szolgái csak közbenjárókként szerepelnek, mint a szentek is, akiknek kérésére ma is művel csodákat az Isten.
Az élettelen anyagon (víz, kenyér) és a növényeken, állatokon véghezvitt csodák előkészületül szolgáltak Jézus legnagyobb csodájának, az Eukarisztia csodájának élő hittel való elfogadásához.
A csodák tárgyszerinti csoportosításánál Jézus felsorolását követjük, amit a Keresztelő tanítványainak felvilágosításakor használt, de közben az egyéb betegségeket is megemlítjük.
A büntető csodák között Zakariás megnémulása és beszélőképességének visszanyerése nem közvetlenül Jézus által művelt csoda volt, de mivel kapcsolatban volt vele, bevettük a felsorolásba.
Az önvédelemből művelt csodák tanúsítják, hogy Jézus meg tudta volna védeni magát a keresztrefeszítéstől is, de amikor „eljött az órája”, engedte, hogy úgy bánjanak vele, mintha megszűnt volna csodatevő hatalma.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése